Цветът на мебелите за спалня – 70 фото идеи за спалнята

При създаването на интериорен дизайн се избира не само цветовата схема на стените, тавана, пода и домашния текстил. Също така е важно хармонично да изберете цвета на мебелите за спалня.

Комплектите от спални от един или друг цвят са в състояние да повлияят на стаята: да я разширят или намалят, да намалят или увеличат степента на осветеност в стаята.

В тази статия ще разберем подробно как да изберем цвета на мебелите в спалнята.

Съдържанието на статията:

 • Коя слушалка е подходяща за спалнята?
 • Изборът на цвят и текстура на мебелната тапицерия
 • Фото цветни мебели за спалня

Коя слушалка е подходяща за спалнята?

Каталозите на магазините за мебели имат светли и тъмни комплекти. Какъв цвят на мебелите да изберете в спалнята, зависи какъв ефект искате да постигнете.

Мебелите с бял лак за спалнята са една от най-популярните опции. Такова решение ще даде на стаята аристократичност и изтънченост.

В същото време черният цвят на комплекта мебели за спалня, въпреки своята респектабелност и солидност, рядко се използва поради усещането за студенина и отделеност.

Слушалки от нюанси на светло дърво (бор, бреза, ясен и бук) допринасят за повишаване на настроението и оптимистичното настроение на собствениците.

Мебелите, направени в нюанси на тъмно дърво (спалня с мебели от венге, махагон, орех или дъб), са по-подходящи в класическите интериори, тъй като тази цветова схема е много консервативна и създава ефекта на надеждност, стабилност и здравина.

Изборът на цвят и текстура на мебелната тапицерия

Цветовете на тапицерията също оказват голямо влияние върху възприемането на интериора на спалнята. Основната характеристика на топлата палитра е да стърчи, а студена – да се оттегли. Нека обясним какъв ефект ще има в този или онзи случай.

В малка спалня със синя или синя тапицерия тя визуално ще бъде по-просторна, отколкото в стая със същата зона, но с мека мебел, тапицирана в оранжева или червена тъкан.

Вторият вариант ще изглежда тесен и неудобен, но ще помогне да се „насити“ пространството на голяма спалня с минимално количество мебели.

От друга страна, светлите цветове на тапицерията, като студената палитра, визуално разширяват стаята, увеличават височината на таваните и правят стаята по-слънчева.

Когато използвате тъмноцветен плат за дивани, фотьойли или столове, стоящи в спалнята, таванът става по-нисък и стаята е намалена по размер.

Освен това все още има цветове, които не променят визуалното възприятие на спалнята. Те включват зелено, сиво и лилаво червено.

Тапицерия плат за мека мебел в контрастен интериор трябва да бъдат спокойни тонове: бежово или сиво. Ако интериорът е доста спокоен (например злато), тогава тъканта на тапицерията може да бъде ярка: зелена или синя.

Имайки предвид факта, че текстурата на тъканта също създава този или онзи ефект в стаята, ето още няколко правила за избор. Текстурираните повърхности (раирани, шарени, украсени с орнамент) изглеждат по-големи от площите със същия размер, направени само в един цвят.

 • Как да украсите стените вътре в къщата – най-добрите идеи, материали и примери за употреба със снимки
 • Модерни спални – 130 дизайнерски снимки от 2020 година
 • Новости в спалните – 150 снимки на необичаен дизайн на спалня от 2020 година

Хоризонталните ивици разтягат помещението, но намаляват височината му, вертикалните, напротив, увеличават височината, стеснявайки пространството.

Голям орнамент намалява стаята, а малък – увеличава. Тъмният фон в комбинация със светли предмети променя пространството в 3 измерения: разширете и удължете спалнята, както и увеличете височината.

Друг нюанс при избора на цвета на тъканта за тапицерия и домашен текстил: тапицерията трябва да е по-тъмна, а завесите за отвори за прозорци, завеси за прозорци и покривки на леглото, съчетани с нея по цвят, трябва да бъдат с няколко нюанса по-светли.

За по-визуална презентация можете да видите снимка на цветовете на мебелите в спалнята. Надяваме се да изберете една от опциите за вашия дом.

Фото цветни мебели за спалня

 • Нощни светлини в спалнята – как да изберем? 70 снимки в интериора на спалнята
 • Ламбрекени в спалнята – 90 фото новинки от 2020 година
 • Лампи в спалнята – 115 снимки с необичаен дизайн в интериора на спалнята

 • Комбинирана спалня – преглед на ефективни техники за зониране – 100 идеи за снимки
 • Завеси в спалнята: ТОП-100 снимки на най-добрите дизайнерски новости
 • Завеси в спалнята – 150 снимки на най-добрия дизайн

next: