Плъзгащи се гардероби в спалня – 170 снимки на дизайн. Вградени и ъглови шкафове в спалнята

Професионалните дизайнери са уверени, че в спалнята не само леглото играе ролята на важен и пълноценен акцент.

Същото може да се каже и за килера в спалнята. Но в същото време напомнят също, че в съвременния интериор твърде обемните неща изглеждат отблъскващи и неподходящи.

Струва си да се избягва използването им по всякакъв начин, но доскоро не беше толкова лесно да се направи това.

Това се дължи на факта, че именно в килерите се съхраняваха много неща. Не беше възможно те да ги заменят с по-малки мебелни продукти, които да изглеждат по-елегантни.

Но след като се появиха първите плъзгащи се гардероби, този проблем беше напълно решен.

Съдържанието на статията:

 • Основните предимства на използването на гардероби
 • Видове дизайни на плъзгащи се гардероби
 • Тънкости на подбора на материала
 • Снимка на гардероби в спалнята

Основните предимства на използването на гардероби

Именно с помощта на гардероба в спалнята с малка площ ще бъде възможно да се осигури най-рационалното използване на свободното пространство.

В допълнение, такива мебели ще изглеждат по-привлекателни и ще бъдат добър заместител на класически шкаф поради своята сила и богат избор на вътрешно съдържание, дизайн на фасади.

Това ще помогне да се скрият ненужните неща, защото показателите му за капацитет са много високи. Ще получите не само много просторни секции, но и няколко доста дълбоки рафтове, чекмеджета.

А също така в него можете удобно да подредите няколко закачалки, така че гардеробът много добре може да се превърне в компактна съблекалня.

Не е нужно да се притеснявате от факта, че този интериорен детайл може да не се вписва в цялостния дизайн, защото днес изборът, който се предоставя на клиентите, е огромен и разнообразен.

Можете лесно да вземете красив гардероб в спалнята, който не само украсява интериора на стаята, но и пасва на всичко необходимо.

Видове дизайни на плъзгащи се гардероби

В момента има богат избор от модели, така че дизайнерите са уверени, че абсолютно всеки може да избере нещо за себе си.

Фокусирайки се върху дизайна на стаята и нейната площ, можете да изберете:

Вграден гардероб – намира се в съществуващия просяк или заема една от стените. Ето защо тази опция е идеална за онези хора, за които свободното пространство на стаята е много ограничено. На снимката на гардеробите в спалнята, която е предоставена по-долу, можете да видите, че стените, пода и таванът действат като дъното и покритието, така че осезаемите разходи са напълно изключени.

Самостоятелни – са цялостни мебели, които са оборудвани с всички необходими елементи. Удобството му се крие в способността за транспортиране на мебели по всяко време. Но заслужава да се отбележи, че е просто нерационално да поставяте такива мебели в малки стаи.

Въпреки факта, че дизайнът на гардероби в спалнята е доста разнообразен и изборът на подходящия не е труден, все пак доста често хората трябва да поръчват продукти, а не да купуват готови.

 • Как да украсите стените вътре в къщата – най-добрите идеи, материали и примери за употреба със снимки
 • Модерни спални – 130 дизайнерски снимки от 2020 година
 • Новости в спалните – 150 снимки на необичаен дизайн на спалня от 2020 година

Това се дължи на факта, че всички дизайни имат стандартни размери, които далеч не винаги са подходящи.

В наши дни все по-голям брой собственици на жилища предпочитат нестандартното оформление на помещенията, но намирането на подходящите мебели за такива помещения е много проблематично.

Ето защо трябва да се обърнете към професионални занаятчии с молба да направите продукт, който да пасва не само по форма и дизайн, но и по размер.

Тънкости на подбора на материала

В допълнение към факта, че потенциалният купувач трябва да определи дизайна на продукта и неговия размер, също си струва да обърнете специално внимание на материала, от който е направен.

Тези, които искат да получат малки килери в спалнята, изработени от масивно дърво, ще трябва да се сбогуват с подобно начинание.

 • Нощни светлини в спалнята – как да изберем? 70 снимки в интериора на спалнята
 • Ламбрекени в спалнята – 90 фото новинки от 2020 година
 • Лампи в спалнята – 115 снимки с необичаен дизайн в интериора на спалнята

Факт е, че производителите смятат това за ненужен отпадък, което изобщо не се оправдава. Дървесината е доста непрактичен материал, затова се предпочитат MDF и плочи от дървесни частици.

Тези материали перфектно имитират дърво, не са по-ниски от него по отношение на якостните характеристики, но имат по-достъпна цена.

Затова повечето модели модерни гардероби в спалнята са направени именно от горните материали.

Много често срещана е комбинацията от ПДЧ или МДФ с огледала. Те правят врати, които чрез използването на огледални покрития могат визуално да разширят помещението.

Дизайнерите представиха много идеи за гардероби в спалнята с различни размери огледала. Понякога дори използват няколко огледала с различни размери, това създава един вид оптична илюзия, която изглежда много необичайна във всеки интериор.

 • Комбинирана спалня – преглед на ефективни техники за зониране – 100 идеи за снимки
 • Завеси в спалнята: ТОП-100 снимки на най-добрите дизайнерски новости
 • Завеси в спалнята – 150 снимки на най-добрия дизайн

Снимка на гардероби в спалнята

next: