Спалня Фън Шуй – 100 снимки с правилния дизайн

От древни времена познаваме тази посока, смята се, че поставянето на предмети във Фън Шуй носи силата на водата и вятъра на къщата.

Първият, където започнаха да използват Фън Шуй, е древен Китай. Повече от 3000 години се изучава историята на развитието на фън шуй.

Днес тази техника може да се изучава в специални училища. Тази посока, отдавна е модна икона, наистина е интересно да я познаете.

В края на краищата той носи мир и хармония в дома ни. Това вероятно е причината да планираме все повече нашите спални по фън шуй.

Съдържанието на статията:

 • Обзавеждане на спалня по технологията Feng Shui
 • Как правилно да разпределяте предмети по фън шуй в спалнята?
 • Цветовата схема в спалнята
 • Снимка на декорация на спалнята във Фън Шуй

Обзавеждане на спалня по технологията Feng Shui

Спалнята е мястото, където идваме да се отпуснем от външната суматоха. Нашето малко убежище, където всяко малко нещо трябва да ни успокои и да бъде полезно. Не е необходимо излишно струпване.

Това е правилото на фън шуй. Трябва също така да се отбележи, че местоположението на спалнята също влияе върху положителния поток на енергия.

Имайки спалня в северната част на апартамента, човек получава дълбок спокоен сън, почива не само с тялото си, но и с пълната си душа.

Но тази подредба не е подходяща за всички. Например, млада двойка, техният енергиен поток ще бъде замразен, от постоянно отпускане и отсъствие на Слънцето.

Местоположението на спалнята във фън шуй от североизточната страна не е най-добрият вариант. Човешкият сън ще бъде нарушен поради прекомерната активност на природата, което ще доведе до здравословни проблеми.

Нека видим какво имаме от северозападната страна. За да позиционирате спалнята от тази страна, хората могат да получат стабилност и спокойствие в този свят.

За по-младото поколение е по-добре да поставите спалня в апартамента в източната част на апартамента или къщата. Според Фън Шуй се смята, че изтокът ни дава енергията, която ни помага да се усъвършенстваме.

Начинаещите бизнесмени трябва да поставят зона за отдих от югоизточната страна. Енергията, която преобладава там, ще ви помогне да се развивате в бизнеса и да израснете към върха.

Хората, пълни с енергия, страст на юг, ще бъдат чудесно място. Оказва положително влияние върху сексуалния ви живот.

За любителите на романтиката западната страна. Там няма да можете да развиете кариера, но личният живот ще бъде в най-доброто.

И накрая югозападната страна. Ако имате спалня там, рискувате да пуснете отрицателна енергия в приюта си, като: безпокойство, несигурност.

 • Как да украсите стените вътре в къщата – най-добрите идеи, материали и примери за употреба със снимки
 • Модерни спални – 130 дизайнерски снимки от 2020 година
 • Новости в спалните – 150 снимки на необичаен дизайн на спалня от 2020 година

Ето първите основи в посока Фън Шуй.

Също толкова важно е да имате правилната форма на стаята, не е необходимо прекалено квадратна форма ще ви донесе повече полза от другата. Вашата спалня ще намери пълно спокойствие и ще ви потопи в нея.

Обърнете внимание на местоположението на вътрешната врата! Уверете се, че тя не е срещу всяка друга врата, за да избегнете кавги в семейството.

Как правилно да разпределяте предмети по фън шуй в спалнята?

Разбира се, основното в спалнята е леглото, то заема по-голямата част от стаята и местоположението му е много важно в техниката на Фън Шуй.

Първо, уверете се, че леглото е здраво и надеждно, това е пряко свързано със стабилността в семейството.

Втората позиция на леглото зависи от това кой спи на него. Например, ако има двама от вас, тогава трябва да има свободно място от три страни.

 • Нощни светлини в спалнята – как да изберем? 70 снимки в интериора на спалнята
 • Ламбрекени в спалнята – 90 фото новинки от 2020 година
 • Лампи в спалнята – 115 снимки с необичаен дизайн в интериора на спалнята

Не поставяйте третата пред вратата, тя е свързана със смъртта във фън шуй.

В допълнение към леглото има и други мебели. Като нощни шкафчета. Винаги можете да видите нощно шкафче близо до леглото, според Фън Шуй, тя не трябва да бъде по-висока от леглото. Огледалото в спалнята трябва да бъде разположено във Фън Шуй, така че спящите да не се отразяват в него.

Обобщавайки, можем да кажем, че всички мебели в спалнята според Фън Шуй трябва да бъдат в минимални количества и не трябва да блокират потока на енергия.

Цветовата схема в спалнята

Цветът в спалнята във Фън Шуй играе важна роля. Разбира се, всеки човек има свои собствени предпочитания. Всеки цвят играе роля, която може да повлияе отрицателно или положително на енергията на човек.

 • Светли нюанси – това е мир, спокойствие.
 • Ярки като червено – прилив на жизненост.
 • Слънчевите нюанси като жълто или оранжево ще внесат богатство в дома ви.
 • Прохладният цвят на тъмно синьото ще ви потопи в дълбините на океана.

Ето простите правила на техниката по фън шуй, използвайки я в замяна ще намерите необходимия поток от енергия.

 • Комбинирана спалня – преглед на ефективни техники за зониране – 100 идеи за снимки
 • Завеси в спалнята: ТОП-100 снимки на най-добрите дизайнерски новости
 • Завеси в спалнята – 150 снимки на най-добрия дизайн

Снимка на декорация на спалнята във Фън Шуй

next: