Телевизор в спалнята – тайни на необичайна комбинация в интериора

Психолозите и лекарите неуморно настояват в пресата, че само няколко часа на ден могат да бъдат отделени за гледане на телевизия и това трябва да се прави в определените зони, например в хола, но не в спалнята и не в трапезарията и в кухнята.

Защо така Всичко е изключително просто. Да лежите в леглото или по време на хранене в трапезарията, сякаш се „залепвате“ за екрана, което е много вредно за здравето (зрение).

Освен това по принцип лекарите не съветват да гледате телевизия в легнало положение (както и да четете).

Целта на спалнята е релакс, здравословна почивка и сън. Звукът и безкрайното трептене на често променяща се картина пречат на добрата почивка.

Наличието на спяща плазма отчасти е причина за нарушения на съня.

Преди да планирате местоположението на нова плазма, трябва да помислите за нея, но има ли спешна нужда от нея или лесно можете да направите без нея?

В малка спалня плазмата определено не си заслужава. Ако спалнята е много компактна, тогава си струва да ограничите наличието на домакински уреди в нея, защото огромен брой устройства, захранвани от електрическата мрежа, създават не най-добрия микроклимат в спалнята.

Телевизорът в малката спалня изяжда „ценни“ сантиметри, които биха могли да се използват в по-голяма полза.

Съдържанието на статията:

 • Размер на телевизора
 • място
 • Местоположение височина
 • Плазма в интериора
 • Снимка на телевизор в спалнята

Размер на телевизора

Ако все пак решите да поставите телевизора на стената в спалнята, тогава трябва да определите:

 • Размер на екрана
 • Разстоянието от гледната точка.
 • Местоположение височина.

Ако се вслушате в съветите на специалисти относно определянето на параметрите, можете значително да намалите вредата, която телевизията нанася върху човешкото здраве и неговото излъчване.

Преди да вземете решение на каква височина да окачите телевизора в спалнята, първо трябва да изберете основното място, където е разположен по принцип.

място

Ако сте свикнали почти да гледате телевизия от леглото, докато лежите, тогава телевизорът трябва да бъде поставен срещу главата на леглото ви.

Ако леглото в спалнята е двойно, просторно, тогава телевизор може да бъде поставен навсякъде, защото всеки ще намери място за гледане, което е удобно и удобно.

Има такива, които гледат телевизия, без да стават от леглото. Това не означава, че изобщо не трябва да поставяте телевизор в спалнята. Ако спалнята е просторна, тогава често се организира зона и от нея може да се гледа телевизия.

Какъв извод? С тази опция екранът се намира срещу същата тази зона.

Местоположение височина

Височината на телевизора в спалнята на стената се определя в зависимост от това къде ще се гледа. Ако гледате, телевизорът е нисък.

 • Как да украсите стените вътре в къщата – най-добрите идеи, материали и примери за употреба със снимки
 • Модерни спални – 130 дизайнерски снимки от 2020 година
 • Новости в спалните – 150 снимки на необичаен дизайн на спалня от 2020 година

Как да намерите най-доброто място за разглеждане? Трябва да седнете на стол, на леглото, затворете очи. Отваряйки очи, трябва да погледнете стената пред себе си, сякаш на снимка.

Точката, в която окото почива, трябва да се помни. На нивото на тази точка е телевизорът, или по-скоро горната му третина.

Плазма в интериора

Как да окачите телевизор в спалнята, така че да не се откроява от интериора? Така че, ако просторна стая, под телевизора се създава уникална стена и тя става връхната точка на интериора.

Ако спалнята е строга, минималистична, тогава под телевизора сюжетът не се откроява, а просто плазмата е окачена на стената.

Разбира се, не винаги е необходимо да окачвате плазма на стената. Снимката на телевизора в спалнята показва, че често се поставя на пиедестал. Предимствата на тази опция са, че не е необходимо да търсите начини да скриете проводниците.

 • Нощни светлини в спалнята – как да изберем? 70 снимки в интериора на спалнята
 • Ламбрекени в спалнята – 90 фото новинки от 2020 година
 • Лампи в спалнята – 115 снимки с необичаен дизайн в интериора на спалнята

Често „маскиран“ като телевизионна картина, рамкираща екрана.

Телевизорът е вграден в килера, окачен на вратата на килера. Това решение е най-подходящо за икономично поставяне на всички елементи.

Снимка на телевизор в спалнята

 • Комбинирана спалня – преглед на ефективни техники за зониране – 100 идеи за снимки
 • Завеси в спалнята: ТОП-100 снимки на най-добрите дизайнерски новости
 • Завеси в спалнята – 150 снимки на най-добрия дизайн

next: