Тъкани щори за прозорци – 95 снимки на най-добрите дизайнерски идеи

Щори за прозорци от плат са една от разновидностите на щори, проектирани по специален начин.

Този модел е наистина универсален аксесоар за прозорци, тъй като платните щори ще изглеждат чудесно вътре в стаята, както и на отворите на прозорците извън къщата.

Изборът на материал, от който ще бъде направен продуктът, също е невероятно голям.

Най-често използваните материали при производството на ролетни щори са: пластмаса, алуминий, перфорирана стомана и директно тъкани от плат.

Как да не се объркате в такова изобилие и да изберете подходящата версия на платните щори за вашия дом?

Съдържанието на статията:

 • Fabric roleta – какво е това?
 • Модели и разновидности на ролетни щори
 • Тъкани щори като елемент на декора
 • Фото ролка от плат на прозореца

Fabric roleta – какво е това?

По своя дизайн щорите за прозорци демонстрират комбинация от плат, кутия за него и брави, които не позволяват платното да се движи свободно в хоризонтална или вертикална посока.

По време на регулирането на дължината на продукта, лентата постепенно се навива на вала и се изправя. Отличителна черта на такива системи е, че те могат да бъдат контролирани само докато са вътре в сградата.

Щори от плат върху пластмасови прозорци изпълняват следните функции:

 • Защита на интериора на помещението от излагане на слънчева светлина и проникване на външни звуци отвън;
 • Естетична декорация на отвори за прозорци. Fata roleta ви позволява да изберете платно с всякаква цветова скала, модел и текстура;
 • Създаването на топлоизолация за поддържане на стабилна температура в помещението.

Модели и разновидности на ролетни щори

Ако не знаете как да изберете платнени щори, които са подходящи специално за вашия апартамент, съветваме ви да разберете този въпрос по-подробно.

На първо място, трябва да знаете какви са моделите ролетни щори и какви са техните съществени разлики.

Дизайните с отворени ролетни щори са най-разпространеният тип днес. Такива модели ролетни щори са лесни за работа и не изискват специални грижи.
Обърнете внимание! Завеси в детската стая: избор на дизайн за момичета и момчета (80 снимки)

Те са фиксирани най-често върху крилото на прозореца, но са възможни опции с монтаж върху стената или тавана. Можете да управлявате дизайна с помощта на пружини или дистанционно с дистанционното управление.

Опциите за затворени структури също се наричат ​​кутия система. Тяхната особеност се състои във факта, че валът е напълно затворен от кърпа, която е плътно прикрепена към прозореца, без да оставя и най-малката празнина.

Развита, ролката се съхранява в специална кутия, която изглежда много кокетна и стилна.

Тъкани щори като елемент на декора

За да оцените напълно естетическата функция на този аксесоар за прозорци, просто трябва да разгледате снимката на щори от плат върху прозорците веднъж – всичко веднага ще стане ясно.

Платната част на затвора действа като елемент, който определя характеристиките на цялата завеса. Осигурявайки необходимото затъмняване в стаята, тъканта създава приятна естествена светлина.

Лесните за управление платна позволяват да коригирате акцентите на цвета в съответствие с вашите собствени предпочитания. За да се постигне максимален ефект в дизайна, е възможно да се допълнят щорите-ролетни щори с леки течащи завеси, които да съответстват на основната завеса. Така можете да създадете облика на изтънченост и изящество в интериора.

Ако решите да направите тъкани ролетни щори със собствените си ръце, препоръчваме ви да работите с материалите на техния чинт или лен – те са универсални и имат средна плътност на пропускливост.

 • Завеси на балкона – 79 снимки на идеи и дизайнерски новости от 2020 година.
 • Завеси от IKEA – 120 снимки на дизайнерски новости от каталога 2020
 • Къси завеси в кухнята – които сега са на мода? 80 снимки от модерен дизайн!

Когато избирате завеси за хола, обърнете внимание на плътните, непрозрачни тъкани. Този съвет е особено уместен, ако в стаята е инсталирано домашно кино.

Моделите, изработени от бамбук, са идеални за интериора в класически стил, а чинта ролети със сигурност ще украсят детската стая.

Като сте решили да инсталирате ролетни щори върху куната, трябва да изберете материал, който да е устойчив на температурни крайности и висока влажност.

Що се отнася до цената на съвременните ролетни щори, тя варира от 1100 до 1700 рубли. Всичко зависи от избрания модел, материал и дизайн на продукта.

Фото ролка от плат на прозореца

 • Завеси в залата на 2020 г. – 150 снимки на най-добрия дизайн. Идеални комбинации в интериора на хола.
 • Модерни завеси 2020 – 165 снимки на най-модерните нови продукти
 • Завеси в кухнята на 2020 г. – 130 снимки на нови продукти и модерен дизайн. Перфектната комбинация от стил!

 • Завеси 2020 – 200 снимки на най-добрите нови продукти и модерен дизайн!
 • Дизайн на завеси 2020 – 150 снимки на нови продукти в интериора
 • Модерни завеси 2019-2020 – най-добрите нови елементи в модерен дизайн. (200 снимки)

next:
next: